25.07.2012

Marsipankake m/mandelfyll




















Kakebunn:
- 4 egg
- 140 g sukker
- 140 g hvetemel
- ½-1 ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Legg kaken til avkjøl. Når den er kald, del den på tvers enten i 2 eller 3 deler. Dynk dem i appelsinjuice eller melk.

Mandelfyll:
- 50 g. malte mandler
- 25 g. sukker
- 25 g. melis
- 1 egg
- 1 ss. margarin

Mos mandlene i maskin, og bland i alt det andre. Steket i en ildfast form i 10-15 min, på midterste rille.

Annet fyll:
- Nøtter
- Hakket coctail fruktboks
- Bringebærsyltetøy
- Pisket kremfløte

Lokk:
- marsipan
- konditorfarge
- Frukt

Legg kremfløte, syltetøy og mandelfyll på første laget. Sett på hakket coctailfrukt
Legg på andre laget, og smør på syltetøy og kremfløte. Og evt nøtter.
Legg på det tredje laget, og smør på kun kremfløte. Inkluderte sidene på kakene.
Kjevle ut marsipanen, og tilsett evt konditorfarge med ønsket farge. Legg på lokket over kaken, og pynt som du vil.